Har du mycket smärta på olika ställen i kroppen?

Har du provat läkemedel, fysioterapi, naprapati, akupunktur och kanske till och med kirurgi?
Och ändå har du ont i ryggen, nacken, benen, knäna, magen eller huvudet etc.

Känner du dig modfälld och tröstlös?

Det gjorde jag med återkommande migränattacker, nackspärr, ont i korsryggen, ömma hälsenor, trötthet och känslig mag-tarmkanal. Vad gjorde jag?... bet ihop, ville inte vara den som klagade. Jag har testat det mesta i behandling och terapiform utom kirurgi då läkarnas undersökningar inte hittade något strukturellt fel på mig. 

Trots att jag försökte härda ut visste jag att de måste finnas någon väg framåt och ut ur smärtträsket. Jag älskar att springa men sedan 2009 har jag knapp klarat det, det har gjort för ont och varit för jobbigt för kroppen. Men 2018 vände det, 9 år efter att min kropp blivit mer och mer smärtfylld. Jag hittade äntligen receptet på min väg ut. Sista pusselbitarna föll på plats.

Jag har lärt mig massor genom META-medicinen om att kroppen är en responder på vad som pågår i våra liv, både plus och minus, och reagerar därefter på vilken information som flödar från vår hjärna ut i kroppen. Du vet väl hur en pluskänsla känns i kroppen... du blir så jädrans glad, flyger eller dansar fram och kan inte sitta still. Kolla bara på när Benjamin Ingrosso vann melodifestivalen 2018. Men du vet också hur det känns i kroppen att få en minuskänsla, att det drar ihop sig fysiskt och det känns som man faller platt till marken, ingen flygning där inte. Du vet också att minnen triggar din känslor, bara det som att minnas din mammas röst. Vad händer i dig då? Känns det bra eller dåligt? Händer det något i kroppen också? Vad händer i dig och din kropp när du måste prata framför flera människor? När du blir skrämd, händer det något i kroppen också? 

Så tänk om nu smärtan du upplever har ett samband med ditt känsloliv och främst det omedvetna känslolivet? Och att var du upplever smärtan hänger samman med din personlighet? Och din tolkning av information som ges beroende på av vem?

När jag började fundera på mina migränattacker så hittade jag inte vad som skulle kunna vara skälet till de uppstod hos mig. Och det var först när jag läst ryggläkaren John Sarno´s bok "Healing back pain" som jag fick ledtrådar till vad som pågick i mig. Han beskrev där min personlighet och hur min hjärna som ett skydd mot känslomässig rädsla och smärta skapade avledande manövrar i form av fysisk smärta för att jag skulle slippa känna jobbiga känslor. Hjärnan skapar då en spänning på en plats i kroppen, och då uppstår syrebrist och därmed smärta, vilket kallas Tension Myositis Syndrome, TMS. Så där förstod jag det logiska i att jag inte kunde hitta det känslomässiga sambandet till migränen. Den hade hjärnan dolt för mig. 

Jag visste ju att jag inte hade några strukturella skador i min kropp där jag kände smärta. Så istället för att fokusera på kroppen började jag fokusera på mitt känsloliv och att träna löpning igen. På 10 veckor gick jag från att inte kunna springa alls då mina ben kändes tunga som cementklumpar och gjorde förskräckligt ont till att klara ett lopp på 10 km hösten 2018 på tiden 1.06 och att hösten därpå 2019 springa jag 21 km, hurra! Jag har helt enkelt sprungit bort smärtan. Det jag trodde hindrade mig från att springa var som en eld jag behövde springa rakt igenom. Och jag kom verkligen igenom. Det dyker ständigt upp nya eldar, men jag vet att jag kan gå eller springa igenom dem och blir fri från det som bränner till. Jag vet hur! 

Så nu vill jag hjälpa kanske just dig att återta makten över ditt liv så du kan lösa upp dina smärttillstånd, förstå varför du har dem och kanske börja kunna göra sådant du en gång älskade men inte klarat på länge. 

Vill du veta hur jag gjorde för att lösa upp mina smärtor och återta mitt liv fullt ut? 
Vill du också ha den möjligheten?

Då hänger du med mig när jag håller en enkel kurs om TMS för det är i princip kunskap som mest behövs för att du ska kunna lösa upp dina smärttillstånd. Det är en kurs till självhjälp.

Tänk om just det här är nyckeln du letat och längtat efter? 

Mer om kursen och anmälan läser du på sidan Hela din Smärta

 

Läs hela inlägget »

Just nu sitter jag med en ljuslampa tänd på mitt skrivbord. Min plan denna vinter har varit att undkomma så mycket depp som möjligt och finna vägar att höja livsanden i mig. Därav ljuslampan. När den regniga och gråa hösten svepte in mig i dess mörker och jag kände hur humör och kraft sjönk, då blev jag fokuserad på ljus. Jag började leta efter LJUSET och hamnade bland forskning kring hur viktig solljuset väg in i kroppen via ögat var för mängder av kroppens funktioner, bl.a humörshormonerna dopamin och serotonin och sömnhormonet melatonin. Att få morgonljusets strålar in i ögat via retina avslutar nattens melatonincykel och hjälper till att påbörja uppbyggnaden av ny melatonin som frisätts när solen försvinner. Det knepiga här är att vi inte har så mycket morgonljus på vår breddgrad. Vi behöver vara ute i minst 2 timmar mitt på dagen för att hjälpa vår kropp att sköta sömnhormonet på ett bra sätt. Men vem har möjlighet till det? Varje dag?

Som egen företagare styr jag mycket mina egna tider och har denna vinter tagit mig tid att gå ut mitt på dagen under ca en timme. Lite är bättre än inget, tänker jag. För att ytterligare kompensera solljusbristen har jag nu en ljusterapilampa som jag använder varje morgon för hjälpa till att stänga av melatoninet. Jag har nästan alltid varit extremt morgontrött och haft det tufft att kunna tänka och röra på mig innan kl 11. Men nu har något hänt. När jag vaknar är jag fortfarande väldigt seg, men efter att varit i ljuset ett tag så funkar hjärnan bättre och jag kommer snabbare igång att jobba. Och jag mår faktiskt helt ok. Väldigt få känslolåga dagar jämfört med tidigare år. 

Men det här med ljuset är också något som vi har fått till tämligen bakvänt. Vi är skapade att leva i solljuset kring ekvatorn 12 timmar per dygn där öga och hud absorberar ljuset för att driva olika processer i vår kropp. Men där lever vi inte längre. Istället har vi skapat artificiella ljuskällor som inte fungerar på samma sätt som solljuset. Majoriteten av det ljus vi tar in är blått ljus via skärmar och ledlampor. Solljuset innehåller också blått ljus men bara på morgonen och därför reagerar vi på det blåa ljuset genom att stänga melatoninet (sömnhormonet) och blir då pigga och alerta. Så långt allt väl. Att använda skärmar och ledlampor på morgonen är inget bekymmer. Men om jag nu vill sova gott på natten då behöver melatoninet få börja utsöndras under kvällen för att göra oss trötta, om jag då låter det blåa ljuset strömma in genom mina ögon, tja, hur stor är chansen att jag kommer bli trött och sova bra? Och få en återhämtande sömn? 

Så vill du sova bättre kan kan direkt soljus utomhus utan glasögon i vägen då de tar bort de välgörande hormonprocesserna som sker genom att solstrålar sipprar in via retina i ögonen.

Läs hela inlägget »

Den HelAnde kroppen!

Jag har under många år nu studerat och funderat kring hur kropp och sinne fungerar och samspelar i hur vi mår och huruvuda vi upplever god hälsa eller lider av olika symtom som sänker vår kraft och energi och orsakar problem för oss att leva det liv vi önskar. 

Det jag har förstått är att vår kropp är oändligt intelligent och att det finns en stark koppling mellan vår fysiska kropp och våra känslor. Jag vet idag också att det finns en kraftfull modell och som på energiplan förklarar de bakomliggande orsakerna till våra fysiska och psykiska symtom, som kan användas som ett verktyg för att kunna återskapa god hälsa och läka ut symtomet.

Vår kropp är också en fantastisk portal till andligt uppvaknande. Fysisk sjukdom inträffar när vi inte lever i samklang med vårt högsta syfte – när vi inte lever som vi är designad att vara. Varje symtom har en mening. En intelligent reaktion på biologiskt plan, med bakomliggande stressorer i de olika dimensionerna av vår varelse.
 
Metamedicin är ett diagnostisk modell, som hjälper till att identifiera den bakomliggande orsaken till olika upplevda symtom, som beskriver var vi befinner sig i en sjukdomsprocess, samt var vi är i vår egen andliga utveckling och medvetenhet.
 
Metamedicinen förklarar:
Hur symtom uppkommer. Att det finns två faser i en sjukdomsprocess: konfiiktfasen och återhämtningsfasen. Hur varje organ relaterar till ett visst område i hjärnan.
Mikroorganismernas (bakterier, virus) hjälpande uppgift i kroppen. Symtom som en meningsfull och intelligent process

Enligt Metamedicinen finns det synkronologisk koppling mellan kropp – sinne – hjärna – omgivning. Varje del av vår hjärna relaterar till ett specifikt organ och en specifik stresskonflikt eller trauma. När vi upplever en konflikt påverkas en del av hjärnan och som i sin tur ger en effekt någonstans i kroppen. När vi har löst en stresskonflikt går vi in i återhämtningsfasen, det är då vi oftast upplever att vi blir sjuka. I konfliktfasen bryts för det mesta någon del av kroppen ner, som under återhämtningsfasen skall byggas upp, vilket känns fysiskt. 
 
Kanske har du upplevt att du blivit sjuk precis när du ska vara ledig, ha semester. Troligen har du arbetat under stress ett antal veckor innan för att stöka undan så mycket som möjligt så att du kan ha semester i lugn och ro. Du har jagats av "björnen" helt enkelt. Det innebär att din kropp levt i stresskonflikt under en period, vilket inneburit cellminus i din kropp. Stresshormoner som adrenalin och kortisol har nedbrytande verkan i kroppen när de är aktiverade en längre tid.

Så, när kroppen får chans att slappna av,  inga stresshormoner är i omlopp, då måste kroppen snabbt bygga upp sig för att åter vara redo och balanserad för att hantera en ny stressituation, en ny "björn" som lurar runt hörnet. För att försäkra sig om att inte hamna i konfliktfas igen, ser kroppen till att du håller dig lugn och stilla så att den kan bygga upp sig igen. Du känner dig sjuk, får kanske feber, och orkar inte göra något.
 
Feber och infektioner är en indikator på återhämtning. Om du kan välkomna det som ett perfekt sätt att återställa balansen, reparera skadorna av stressen, kommer du snabbare i form igen. Om du gör motstånd genom att t.ex proppa i dig smärtstillande och symtomdämpande mediciner för att fortsätta hålla igång tempot, då kommer du åter i konfliktfasen och ökar på belastningen på kroppen.
 
Om du kör ett antal sådana turer, blir ditt hormonsystem till slut bli riktigt stört och du kan befinna dig i den obehagliga situationen av utmattning/utbrändhet. Björnen har flåsat dig i nacken och jagat dig till avgrunden av dig själv. Men det finns idag enkla sätt att själv ta makten över sin situation och börja lyssna på kroppen.
 
Om du är som jag nyfiken och vill själv ha kontroll över din hälsa och letar efter förståelse och förlösning av dina egna fysiska och psykiska symtom, är du nu inbjuden att uppleva kraften av Metamedicin genom att boka ett HelAnde Samtal med mig.
 
Välkommen att utforska mer om dig själv
Med önskan om ett gott liv
 
Charlotta