Jag heter Charlotta Joborn, är 51 år, gift med Martin och har tre barn som är 24, 20 och 15 år. Jag bor i Västerås, där jag har utgångspunkten för min verksamhet. 

Jag har under de senaste åren gjort två riktiga ökenvandringar med perioder i dödskuggans dal, hittat fram till källan och åter funnit ljuset, kraften och glädjen.


I februari 2005 förlorade jag ett barn som föddes tre månader för tidigt. Det var början på min första ökenvandring där jag upplevde enorm maktlöshet och ensamhet. Alla ni mammor som förlorat ett barn vet vad jag menar. Jag fortsatte andas, det fanns fortsatt liv i mig, andetag för andetag.

 

Och jag repade mod och kraft och blev välsignad med ett nytt barn ett år senare som var full av liv. Efter två fysiskt tunga graviditeter försökte jag återta mitt liv och min hälsa bl.a. genom mycket träning. Snart började min kropp protestera med trötthet, öm hälsena m.m. Men jag klarade inte att lyssna in kroppen. Jag körde på ännu hårdare med träning (till maraton, halvklassikern), jobb (drog i gång ett företag) samtidigt som barnens aktivteter ökade i omfattning. Tid för återhämting fanns inte på min karta längre. Jag trodde att jag skulle klara att göra ALLT samtidigt, gissa om jag var manisk?

 

Dessutom var jag aldrig nöjd, man kan säga att jag led av förbättringssyndromet. Inte på något område i mitt liv var det tillräckligt. Som mamma räckte jag inte till, min kropp dög aldrig, hemma var det sällan nog ordning och städat, i jobbet upplevde jag ostruktur och att aldrig ha riktig koll och jag tyckte att jag tränade alldeles för lite.

 

Allt detta bar jag i min tanke och känsla varje dag under flera år. Inom varje område nedvärderade jag mig själv som inte orkade, kunde och klarade se till att ALLT var perfekt, så som jag i mina företällningar ville att det skulle vara. Jag hade lagt ribban väldigt högt! Jag började känna mig som förgiftad och blev mer och mer frustrerad över mina misslyckanden. Min kropp hade nu haft stressystemet påslaget galet länge och det fick konsekvenser. Jag kände mig jagad hur jag än gjorde. Min envishet och SKAMKÄNSLA att inte be om hjälp och stöd när min livssituation blev mig övermäktig orsakade en växande energibrist som jag kämpade emot.

 

I juni 2010 var hela min kropp slut på energi ända in i benmärgen och jag blev diagnosticerad "misstänkt" ME (Myalgisk Encefalomyelit) och utmattningsdepression. Jag tillät mig kollapsa och upplevde alla tänkbara och otänkbara symtom i kroppen som influensalikanande muskelvärk, överkänslig mot ljud och ljus, värk i ansiktet, tung och trög i huvudet (känsla av våt yllefilt), gråtattacker, enorm trötthet, täppt näsa, känslor av meningslöshet och att vilja lämna planeten (inte stå ut), metallsmak i munnen, asocial (känsla av att vilja sitta ensam i garderoben), domningar i ansikte och armar m.m. Ja, du som varit där, du vet vad det handlar om. Men jag fortsatte andas, andetag för andetag. Det fanns fortsatt liv i mig som ville vara levAnde, att Anden i mig fick fortsätta verka.

 

Åter var jag i öknen med känslor av maktlöshet och ensamhet. Jag ville inte leva så här och längtade bort. Det blev dags att dö från gamla föreställningar och idéer som inte längre fungerade. De höll klart och tydligt på att ta livet av mig. Jag fick vända inåt till mig själv för att finna en anledning som kunde bära mig genom känslor av tomhet och ångest.

 

Min älskade man och mina barn gav mig i det yttre anledning att hålla fast vid livet och inte sjunka undan, att försöka fungera där jag var tvungen - se till att barnens liv flöt på med skola, dagis, aktiviteter, mat och så mycket närhet jag kunde uppbåda. 

Mitt möte med Qigong gav mig redskap att hitta in i kroppen igen och att våga möta och känna sådant jag stoppat undan väldigt länge och för det krävdes det medveten närvaro. Jag började få insikter om att jag levt antingen i dåtid och ältat sådant som hänt, eller i framtid och planerat och drömt om sådant jag ville skulle hända. Jag var aldrig med i matchen som utspelade sig just Nu! 

 

Nu är jag en person som vill förstå och veta riktigt ner i djupet på detaljnivå varför olika saker händer mig och andra människor, varför du och jag reagerar som vi gör. De viktigaste frågorna för mig blev: Varför jag, varför nu? Finns det en intelligens bakom allt som pågår i och omkring mig?

 

Processen att hitta hem i mig själv och att finna förklaringsmodeller och metoder har tagit mig in till områden jag aldrig trodde jag skulle tycka var intressanta. Det har varit en resa in i bl.a. andlighet, psykologi och fysiologi. Det har också gett mig en djup kompetens till att möta och se hela människan, samspelet mellan kropp, själ, ande och omgivning. I META-medicin/Lifestyle Precsription method och Human Design har jag funnit den kunskap och information som får ihop alla dessa delar på ett för mig komplett sätt. 

 

Som lärare kan jag föreläsa, utbilda och träna andra, som terapeut kan jag lyssna och rådgiva människor till att förändra sin upplevelse av det som livet erbjuder, att våga följa sitt hjärta och helt enkelt skapa sig ett godare liv.

 

Om du upplever dig vara på ökenvandring, så erbjuder jag mig att följa med dig en bit på vägen, att stödja dig i processen att bli mer levande och vara mer sant det som är Du, att hitta din anledning till du finns här just nu och se vad som får ditt hjärta att sjunga.

Livet är till för att upplevas, göra nya val, uppleva nytt, återskapa sig själv och se vad som finns bortom horisonten...

 

Min djupaste önskan är att få stödja dig till en lugnare och gladare tillvaro, där du kan njuta av livets goda i Nuet i samklang med Hela dig!

Mina utbildningar:

Undersköterska
 

Gymnasielärare i geografi/religion
 

Kostrådgivare
 

Qigonglärare
Qi-Terapeut

 

META-Health Master Practitioner /Coach

Sexolog