Smärta

Har du mycket smärta på olika ställen i kroppen?

Har du provat läkemedel, fysioterapi, naprapati, akupunktur och kanske till och med kirurgi?
Och ändå har du ont i ryggen, nacken, benen, knäna, magen eller huvudet etc.

Känner du dig modfälld och tröstlös?

Det gjorde jag med återkommande migränattacker, nackspärr, ont i korsryggen, ömma hälsenor, trötthet och känslig mag-tarmkanal. Vad gjorde jag?... bet ihop, ville inte vara den som klagade. Jag har testat det mesta i behandling och terapiform utom kirurgi då läkarnas undersökningar inte hittade något strukturellt fel på mig. 

Trots att jag försökte härda ut visste jag att de måste finnas någon väg framåt och ut ur smärtträsket. Jag älskar att springa men sedan 2009 har jag knapp klarat det, det har gjort för ont och varit för jobbigt för kroppen. Men 2018 vände det, 9 år efter att min kropp blivit mer och mer smärtfylld. Jag hittade äntligen receptet på min väg ut. Sista pusselbitarna föll på plats.

Jag har lärt mig massor genom META-medicinen om att kroppen är en responder på vad som pågår i våra liv, både plus och minus, och reagerar därefter på vilken information som flödar från vår hjärna ut i kroppen. Du vet väl hur en pluskänsla känns i kroppen... du blir så jädrans glad, flyger eller dansar fram och kan inte sitta still. Kolla bara på när Benjamin Ingrosso vann melodifestivalen 2018. Men du vet också hur det känns i kroppen att få en minuskänsla, att det drar ihop sig fysiskt och det känns som man faller platt till marken, ingen flygning där inte. Du vet också att minnen triggar din känslor, bara det som att minnas din mammas röst. Vad händer i dig då? Känns det bra eller dåligt? Händer det något i kroppen också? Vad händer i dig och din kropp när du måste prata framför flera människor? När du blir skrämd, händer det något i kroppen också? 

Så tänk om nu smärtan du upplever har ett samband med ditt känsloliv och främst det omedvetna känslolivet? Och att var du upplever smärtan hänger samman med din personlighet? Och din tolkning av information som ges beroende på av vem?

När jag började fundera på mina migränattacker så hittade jag inte vad som skulle kunna vara skälet till de uppstod hos mig. Och det var först när jag läst ryggläkaren John Sarno´s bok "Healing back pain" som jag fick ledtrådar till vad som pågick i mig. Han beskrev där min personlighet och hur min hjärna som ett skydd mot känslomässig rädsla och smärta skapade avledande manövrar i form av fysisk smärta för att jag skulle slippa känna jobbiga känslor. Hjärnan skapar då en spänning på en plats i kroppen, och då uppstår syrebrist och därmed smärta, vilket kallas Tension Myositis Syndrome, TMS. Så där förstod jag det logiska i att jag inte kunde hitta det känslomässiga sambandet till migränen. Den hade hjärnan dolt för mig. 

Jag visste ju att jag inte hade några strukturella skador i min kropp där jag kände smärta. Så istället för att fokusera på kroppen började jag fokusera på mitt känsloliv och att träna löpning igen. På 10 veckor gick jag från att inte kunna springa alls då mina ben kändes tunga som cementklumpar och gjorde förskräckligt ont till att klara ett lopp på 10 km hösten 2018 på tiden 1.06 och att hösten därpå 2019 springa jag 21 km, hurra! Jag har helt enkelt sprungit bort smärtan. Det jag trodde hindrade mig från att springa var som en eld jag behövde springa rakt igenom. Och jag kom verkligen igenom. Det dyker ständigt upp nya eldar, men jag vet att jag kan gå eller springa igenom dem och blir fri från det som bränner till. Jag vet hur! 

Så nu vill jag hjälpa kanske just dig att återta makten över ditt liv så du kan lösa upp dina smärttillstånd, förstå varför du har dem och kanske börja kunna göra sådant du en gång älskade men inte klarat på länge. 

Vill du veta hur jag gjorde för att lösa upp mina smärtor och återta mitt liv fullt ut? 
Vill du också ha den möjligheten?

Då hänger du med mig när jag håller en enkel kurs om TMS för det är i princip kunskap som mest behövs för att du ska kunna lösa upp dina smärttillstånd. Det är en kurs till självhjälp.

Tänk om just det här är nyckeln du letat och längtat efter? 

Mer om kursen och anmälan läser du på sidan Hela din Smärta

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-